Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Ik heb twee paarden: merries van 10 en 12 jaar en sinds twee jaar les ik bij Mireille.

Dat een paard recht moet lopen was voor mij niet nieuw. Wat wel nieuw was: de talloze, door Mireille aangereikte oefeningen, die je kunt toepassen om een gebogen/scheef paard recht te laten lopen. Ook nieuw was het inzicht dat een paard niet alleen recht moet lopen maar ook rechtop, ofwel in een verticale balans. En als het paard in balans loopt komt de nageeflijke aanleuning vanzelf.

Een paard in onbalans kan op den duur kreupel worden. Ik heb door Mireille het besluit genomen om toch op een paard te gaan rijden dat al twee jaar behoorlijk onregelmatig (lees kreupel) was. Een hele rare ervaring. Tegennatuurlijk bijna. Door haar rechtop te zetten werd ze tijdens het rijden (binnen een lesuur) steeds beter. Een bewijs dat de oorzaak van de kreupelheid niet in het been, maar in een niet gecorrigeerde (natuurlijke)scheefheid zat. Hierdoor ontstond een overbelasting in de kogel en dus de kreupelheid.

Het rijden zoals ik het de laatste jaren doe levert zo veel meer op. Ik heb geleerd hoe het voelt om een paard recht te rijden, rechtop te zetten, waardoor het gaat ontspannen en zijn lichaam goed gaat gebruiken. Ik heb vooral ook geleerd hoe je dat moet doen. Het blijft steeds de uitdaging om het goed te voelen, te letten op de signalen die je van je paard terugkrijgt. Dit kost best moeite en het lukt ook nog niet altijd.

Tijdens Mireille's lessen wordt duidelijk hoe ver je staat. Je paard laat zien wat jij ermee doet. Als ruiter word je niet ontzien. Elke les is weer een confrontatie maar vooral inspiratie en plezier.

En de paarden: die lopen graag, voelen zich goed en worden steeds mooier!

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk