Stal Mireille
Slide background

Let Op!

Vanaf 1 September

is ons nieuwe adres:

(Omgeving Apeldoorn)

Plagweg 16

7399 RN

Empe

Hallo, ik ben Aafke Hummel en Vico is mijn grootste vriend. Sinds 2004 heb ik Vico, een KWPN ruin Burggraaf x Derrick met een gouden karakter.

Ik heb hem op zijn 3e zadelmak laten maken en we zijn dat jaar gestart met dressuurwedstrijden, want dit is mijn doel; een kür op muziek kunnen rijden. We kwamen redelijk de B, L1 en L2 klasse door, al was het niet altijd even makkelijk. In de M1 begonnen echt de problemen, een volte rond rijden was er niet bij, wij vielen om en ik hield Vico met mijn handen recht. Vico werd steeds strakker, hij drukte zijn rug weg en was tegen de hand, ontspannen rijden was er niet bij, voor hem niet en voor mij ook niet. Op een gegeven moment kon hij niet meer normaal stappen, enkel in telgang gaan. Ik werd er moedeloos van en besloot terug te gaan naar basic. Geen les meer, meer buitenritten, weer het plezier in het rijden terug krijgen en lezen, veel lezen, wat nu de juiste en vriendelijkste manier van rijden is voor het paard en voor mij. Dat was augustus 2010, we waren M1 met 6 winstpunten en Vico 8 jaar jong.

 

Eind 2010 begon ik met een cursus paardenmassage, waar ik veel leerde over de spieren en de bouw van het paard. Het boek Dressuur onder Vuur heeft mij wakker gemaakt, hoe ik nu bezig was met Vico was niet fair naar hem toe en wellicht ook niet naar mijzelf toe. Ik wilde het anders. Hoe??….daar was ik zoekende in. Langzaam aan kreeg ik de rust in mijzelf en dat sloeg ook over naar Vico. Het boeide me niet meer of hij nu aan de teugel was etc. ik wilde plezier hebben en wilde dat plezier ook voor hem. Veel gepraat met een goede vriendin van me over hoe het wel en niet moest volgens ons en het rechtrichten en de verticale balans van het paard, kwam steeds meer naar voren en uiteindelijk in juli 2011 vond de eerste ontmoeting plaats met Mireille.

De eerste keer was vreselijk, ik snap niet dat ik ooit een M1 proef met winst gereden heb, we vielen om in de volte!!! Vico moest helemaal leren om op eigen benen te lopen en ik moest leren Vico los te laten. Ik was helemaal enthousiast, daarnaast ook verdrietig, dat ik zo verkeerd bezig was geweest met Vico en mezelf. We hebben nu 5 trainingen gehad van Mireille en wat een verschil ervaar ik!! Vico loopt rechtop, kan steeds beter zijn verticale balans vinden, ik kan met Vico ronde voltes rijden, ontspannen met zijn hoofd naar beneden, niets geen getrek in zijn mond, ik lach en huil van het goede gevoel dat hij me geeft. Had ik er maar eerder over nagedacht, maar ik geloof dat voor mij de tijd er nu rijp voor is, voor Vico had het eerder moeten zijn. Mireille is duidelijk, helder en recht door zee, naar mij en Vico. Ik kijk echt uit naar de eerste keer dat ik weer een wedstrijd kan rijden, maar zet er geen druk op. Vico mag bepalen wat hij aankan, dat hij alles kan? dat weet ik zeker…. ik heb altijd in hem geloofd, het is een kanjer!! Samen met Mireille heb ik alle vertrouwen, krijg ik ook weer vertrouwen en rust in mijzelf en weet ik zeker dat we rijkunstig goed bezig zijn. Ik geniet weer volop van deze fantastische samenwerking tussen mens en paard…..en Vico ook!!!!

Groetjes!

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling  CRKBO Instelling sbb beeldmerk