Stal Mireille
Slide background

Let Op!

Vanaf 1 September

is ons nieuwe adres:

(Omgeving Apeldoorn)

Plagweg 16

7399 RN

Empe

Mireille den Hoed

Vind je het leuk om in groepsverband te leren? We geven regelmatig de gratis Lezing over de verschillende scheefheden. Ook worden er regelmatig lezingen over andere onderwerpen georganiseerd.

Ga je graag zelf onder begeleiding aan de slag? Dan is de workshop Longeren zonder Hulpteugels interessant voor jou! 

Ben je op zoek naar een (op)rechte manier van trainen voor jou en je paard? De Leergang Technisch Trainen geeft ruiters van verschillend niveaus de kans om over een langere periode in de leer bij Mireille te gaan.

Zie de agenda voor de planning van de aankomende maanden. Hier vind je ook meer informatie over data en prijzen.

Zelf een clinic, cursus, workhop of lezing met Mireille organiseren bij jou in de buurt? We informeren je graag over de mogelijkheden!

In balans aan de dubbele longe; een ontspannen, nageeflijk en correct bewegend paard zonder hulpteugels!

In een kleine groep van maximaal 8 personen ga je je een dag verdiepen in het rechtrichten aan de dubbele longe. We beginnen de dag met een stukje theorie en gaan vervolgens het geleerde in de praktijk brengen. Je gaat zelf, onder begeleiding, met meerdere paarden aan de slag!

Meld je hier aan.

In balans aan de enkele longe; een ontspannen, nageeflijk en correct bewegend paard zonder hulpteugels!

In een kleine groep van maximaal 8 personen ga je je een dag verdiepen in het rechtrichten aan de enkele longe. We beginnen de dag met een stukje theorie en gaan vervolgens het geleerde in de praktijk brengen. Je gaat zelf, onder begeleiding, met meerdere paarden aan de slag!

Meld je hier aan.

 

Florien de Graaf en Mireille den Hoed

Tijdens een dagdeel ga je de beginselen leren van het werk aan de hand. Voor wie er al bekend mee is, gaan we de puntjes op de i zetten. Daar waar nodig en waar het kan starten we met nieuwe oefeningen. Het werk aan de hand is een mooie afwisseling en aanvulling van de training onder het zadel. Geschikt voor; het aanleren van nieuwe oefeningen, bitwijs maken, bewust worden van balans spieropbouw voor het werk onder het zadel, revalidatietraining.

Voor meer informatie over Florien en haar bedrijf Sincerita kijk je op www.sincerita.nl

Het andere dagdeel ga je met Mireille onder het zadel of aan de longe aan ’t werk. Je leert oefeningen om je paard in zijn balans te verbeteren.
Je leert hoe nageeflijkheid hoort te voelen. Nageeflijkheid die vanuit het achterbeen ontstaat en doorstroomt over de rug, via de schoft naar de hals, de nek en de kaak.
Alles afgestemd op de mogelijkheden van jou in combinatie met je paard.

De gehele dag door kun je vragen stellen, kijken bij de andere deelnemers en genieten van in alle rust werken met je mooie viervoeter.

Meld je hier aan.

 

Wanneer is je paard in verticale balans?

Wil je meer weten over de verschillende scheefheden van je paard? Schrijf je dan hier in voor een gratis lezing van Mireille den Hoed.

Mireille is Revalidatietrainer en Instructeur Klassieke Dressuur (Instructeur Paardensport Niveau IV). Sinds 2010 traint ze bij de klassieke trainer Rien van der Schaft en daarvoor leerde ze 8 jaar lang bij de belgische "rechtricht specialist" Antoine de Bodt. Mireille heeft verschillende paarden t/m Z2 uitgebracht en rijd momenteel met de afgekeurde De Rechter in het ZZ-Licht.

Vele paarden die afgeschreven waren zijn door haar weer zuiver gaan bewegen en hebben het plezier in het werk hervonden. Maar ook als je paard geen problemen heeft is het interessant deze lezing bij te wonen!

Meer info over Mireille, over wat ze doet en over haar paarden vind je op www.stalmireille.nl

Met Irene Smeets en Mireille den Hoed

Tijdens een dagdeel ga je met Irene aan de gang met Natural Horsemanship. Je gaat werken aan leiderschap, gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen. Je leert de taal van je paard spreken en je werkt aan de emotionele en mentale balans van je paard eerst in theorie, maar daarna zeker in de praktijk.

Het andere dagdeel ga je met Mireille onder het zadel of aan de longe aan ’t werk. Je leert oefeningen om je paard in zijn balans te verbeteren. Je leert hoe nageeflijkheid hoort te voelen. Nageeflijkheid die vanuit het achterbeen ontstaat en doorstroomt over de rug, via de schoft naar de hals, de nek en de kaak.
Alles afgestemd op de mogelijkheden van jou in combinatie met je paard.

De gehele dag door kun je vragen stellen, kijken bij de andere deelnemers en genieten van in alle rust werken met je mooie viervoeter.

Meld je hier aan.

Een 2-daagse open clinic, waarin je een combinatie van Feldenkrais lessen en rijlessen krijgt. Deze clinic is geschikt voor deelnemers die nog niet eerder bij Wendy hebben gereden, maar ook oude bekenden zal ze een uitdaging op hun eigen niveau kunnen bieden.
De lessen zijn gericht op het verscherpen van je lichaamsbewustzijn, balans en beweging, waardoor de communicatie met je paard lichter en harmonieuzer wordt.

De dagen beginnen met theorie en Feldenkrais oefeningen, waarna rijlessen volgen in groepjes van meestal 3 combinaties tegelijk. Overige deelnemers observeren tijdens de rijlessen, luisteren naar Wendy’s uitleg tussendoor en krijgen regelmatig de gelegenheid om vragen te stellen.

Deelname is inclusief een goed verzorgde lunch, koffie/thee en overnachting van je paard.

Meld je hier aan.

 

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling  CRKBO Instelling sbb beeldmerk