Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Soms kan het zinvol zijn om je paard voor een kortere of langere periode in training te zetten. Wij zijn een ervaren paarden revalidatie centrum. Komt jouw paard in training, dan bespreken we samen met jou als eigenaar de problemen en worden doel, duur en intensiteit vastgesteld.

Revalidatie paard

Omdat jij de eigenaar bent van het paard, word je natuurlijk altijd bij de training betrokken. In eerste instantie zal bij de revalidatie het paard door ons worden getraind, waarna wij jou leren met je paard zelf de aangepaste training toe te passen.

Je paard in training zetten? Stal Mireille is een ervaren paarden revalidatie centrum. Wij trainen je paard en leren jou dan de aangepaste training.

Paarden revalidatie centrum

De trainingspaarden staan in vol pension bij Stal Mireille. Wij hebben voldoende mogelijkheden op onze mooie en ruim opgezette accomodatie. De boxen zijn ruim (4x4 en 3x4), fris en hebben allen een groot luik naar buiten. Maar als het even kan staan de paarden lekker buiten! 

De paarden krijgen onbeperkt ruwvoer (onverpakt mooie kwaliteit hooi) en daarnaast voeren we Equilin, en wel de Basic en de Balancer. Uiteraard is het ook mogelijk eigen voer mee te nemen. Voor de trainingspaarden hebben wij aparte paddocks, veilig afgezet met hout en schrikdraad.

Paard in training?

Wil je meer weten over de voordelen en mogelijkheden om je paard in training te zetten bij Stal Mireille, neem vandaag nog contact met ons op.

Jouw paard bij ons in training?

Het uitbesteden van de training van een paard waarbij je betaalt voor een dienst, kan ervoor zorgen dat je een verwachting hebt. Je gelooft in een bepaald resultaat dat in een bepaalde periode wordt behaald. Maar een training en het leerproces van het paard, gebeurt echter in het tijdframe van het paard, niet in dat van de verwachting van de mens.

Het paard bepaalt de tijdlijn. Je kunt niks overhaasten. Je wilt niet dat het paard dingen overkomt, maar dat het paard de tijd krijgt om te leren en zich te ontwikkelen.
Als de trainer iets met je paard voor elkaar krijgt, wil dit nog niet betekenen dat jij als eigenaar, dat ook kunt. Het vraagt niet alleen van de trainer de discipline en volharding, ook van de eigenaar. Niemand kan je garanderen dat een paard na een opleiding zal doen wat je van hem wilt, wanneer jij het wilt.

Als je een gelijke relatie met het paard wilt aangaan zoals de trainer heeft ontwikkeld in de periode van aandacht, communicatie en scholing voor het paard, dan vraagt dat van jou als eigenaar ook deze inzet. Hoe kan je anders van het paard hetzelfde verwachten als wat hij bij de trainer laat zien? Het is niet zoals het afstellen van een auto, die je vervolgens mee naar huis neemt om er zo mee weg te rijden 🙂

Belangrijk is om te beseffen dat een tijdframe voor het paard heel anders is als dat van de mens. Wij geven het paard de kans te leren in ontspanning en in zijn eigen tijd. Soms duurt dit inderdaad langer dan verwacht. Dat geeft de eigenaar ook de tijd om zich te scholen en de band te vormen met het paard die de trainer al heeft gekregen.

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk