Stal Mireille
Slide background

Let Op!

Vanaf 1 September

is ons nieuwe adres:

(Omgeving Apeldoorn)

Plagweg 16

7399 RN

Empe

Longeren is een paard aan een lange lijn (longe) in een cirkel om je heen laten lopen. Longeren is een paard aan een lange lijn (of 2), longe genoemd, in een cirkel om je heen laten lopen. Niets meer en niets minder. De meeste paarden worden regelmatig gelongeerd. Het longeren van het paard kan verschillende doelen hebben, maar meestal wordt longeren gebruikt om het paard te trainen zonder ruitergewicht.

Longeren zonder hulpteugels

Om de een of andere reden hebben veel mensen het idee dat als ze hun paard longeren, ze dit moeten doen met allerlei attributen. Om zo het paard “aan het werk te zetten”. Ik heb jaren hetzelfde gedacht en gedaan…..

Ik kan me nog goed de enorme frustratie herinnering als ik “vroeger” een paard longeerde. Ik was secuur en wilde het graag goed doen zoals iedereen dat graag wil. Zo longeerde ik het paard 2 keer 5 minuten linksom en 2 keer 5 minuten rechtsom. Ik longeerde met een slofteugel. De binnenkant zette ik wat korter zodat het paard naar binnen zou kijken. En dan liet ik het paard actief om me heen draven.

De ene kant op ging dat prima en zag het er “mooi” uit. Hij was er mooi “doorheen” en liep met een mooie “buiging” zijn rondjes. De andere kant op ging het niet naar mijn zin. Mijn paard bleef met zijn hoofd naar buiten lopen, hoe kort ik de slofteugel aan de binnenkant ook deed. Frustratie ten top!!! En natuurlijk gaf ik mijn paard de schuld….

Nu weet ik dat het arme dier niet anders kon…..

Tijdens een privéles of workshop longeren bij Mireille leer je hoe, ZONDER hulpteugels.

Workshop Longeren

Tijdens een privéles of een Workshop Longeren leer je je paard op een correcte manier zijn lichaam te gebruiken ZONDER hulpteugels. Je leert hoe je het paard in zijn verticale balans herstelt zodat hij zich kan ontspannen. Dit kan aan de enkele of aan de dubbele longe.

Nieuwsgierig? Kom gerust eens kijken bij een longeertraining. Dan wil jij het ook zo leren!!

 

Longeren
Waarom longeren met bit 

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling  CRKBO Instelling sbb beeldmerk