Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Mireille den Hoed

Vanaf het moment dat ik wist wat een paard was, ben ik helemaal bezeten van paarden.

Ik begon op mijn 8ste met paardrijden en vanaf dat moment waren de paarden en ik onafscheidelijk. Toen ik oud genoeg was om naar de manege te fietsen was ik er iedere dag na school te vinden. En vanaf de middelbare school was ik er ook vaak TIJDENS school te vinden, wat mijn ouders uiteraard niet echt konden waarderen.

Op mijn 17e kreeg ik mijn eerste pony, Charlie Chaplin.

Eigenlijk heb ik mijn hele leven heel veel gereden. Ik maakte al op jonge leeftijd paarden zadelmak. En als niemand meer op een bepaald paard wilde, dan stond ik al te trappelen.

In mijn jongere jaren heb ik een korte tijd in de paarden gewerkt. Bij een springruiter en bij een fokker / trainingsstal. Maar daar hield ik het niet vol. Ik vond de wereld te hard, was het totaal niet eens met de manier van omgaan met de paarden.

In de jaren die volgden werkte ik als directie secretaresse bij commerciele bedrijven en deed ik de paarden "er bij". 

Toen ik in 2005 Antoine de Bodt ontmoette veranderde dat mijn leven. Door wat ik van hem leerde kwamen er steeds meer paarden voor training bij en was dat niet meer te combineren met mijn baan als directie secretaresse. In 2006 verruilde ik mijn mantelpakje definitief om voor een rijbroek en ben ik met mijn vrouw Anja Lauterbach de trainings- en revalidatiestal Stal Mireille gestart. 

Lees hier meer over mijn belangrijkste leermeesters.

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk